Bitcoin SV biedt veel voordelen aan goksites

Veel gokbedrijven kijken met grote interesse naar de blockchain technologie. Een steeds grotere groep verdiept zich in de mogelijkheden van blockchain voor hun onderneming. Zo kan het wellicht een interessante optie zijn voor betalingen. Hoe dan ook zijn er wat betreft blockchain en crypto verschillende opties om te overwegen. Zo wijst onderzoek van nChain uit dat Bitcoin SV veel voordelen biedt aan gokbedrijven.

Onderzoek naar 14 blockchains

De toekomst zal uitwijzen welke voordelen een wereld die gebaseerd is op blockchain te bieden heeft. Volgens nChain biedt Bitcoin SV heel veel voordelen voor de gokwereld. In een privé onderzoek van het bedrijf werden in total 14 blockchains op 23 verschillende gebieden beoordeeld. Dit betrof zowel publieke blockchains, zoals BTC, Ethereum en BSV als privé opties zoals de Hyperledger.

Wie is de winnaar?

Onder de publieke blockchains kwam duidelijk als winnaar uit de bus. Het is namelijk de enige blockchain die onbeperkt kan worden geschaald. Het gevolg is dat het 1000-6400 transacties per seconde (tps) kan verwerken. Bovendien is de verwachting dat deze blockchain uiteindelijk 4 miljoen tps zal bereiken.

Geen risico op vertraging

Het vermogen om enorm veel volume te verwerken heeft grote gevolgen. Bij grote blokgroottes is er bijvoorbeeld geen risico dat de boel vertraagd of verstopt raakt. Daarnaast blijven de kosten zeer laag, verlopen transacties zeer snel. Ook belangrijk is dat gebruikers al hun volume op de blockchain kunnen gebruiken zonder dat het netwerk plotseling verstopt of vertraagd raakt.

Grootboek

De grote blokgroottes hebben nog een positief effect: BSV kan functioneren als een grootboek. Dit houdt in dat het zowel de transacties van gebruikers verwerkt als gegevens koppelt aan die betalingen. Twee vliegen in één klap dus. Dit is zeer goed nieuws voor gebruikers, ondernemingen, gameleveranciers en toezichthouders. Voortaan kan men snel en veilig betaald worden met slimme contracten en gegevens verifiëren als dat nodig is.

Ethereum en Bitcoin schieten tekort

De vraag is natuurlijk wel: kan echt geen van de andere publieke blockchains bovenstaande mogelijkheden bieden? Het antwoord daarop is nee. De 18kb-blokcapaciteit van Ethereum biedt momenteel 15tps, en de 1MB-cap van BTC beperkt hun tps tot 7. Dat leidt vaak tot vertraging, waardoor betalingen later plaatsvinden. Ook is het niet mogelijk om deze blockchain te gebruiken voor zeer omvangrijke data.

De mogelijkheden van Hyperledger

Maar hoe zit het dan met Hyperledger? Deze grootboektechnologie heeft net als BSV een professioneel ontwikkelingsteam, in tegenstelling tot Bitcoin en Ethereum. Het is echter niet in staat om betalingen te verwerken haalt maximaal 3500tps. Voor 10.000 dollar per maand beland je wel aan de top van de database. In hun samenvatting noemde nChain het een ‘besloten en toegestane’ blockchain’. Oftewel: het is geauthenticeerd.

Waarom BSV de perfecte goede blockchain oplossing is

Op dit moment zijn er duizenden blockchain oplossingen, zowel privé als openbaar. Ze beloven vrijwel altijd om Bitcoin van de troon te stoten als enige publieke blockchain die bedrijven willen gebruiken. Vaak verliezen ze echter de strijd omdat ze toch niet de functies hebben die Bitcoin of BSV heeft. Gebruikers hebben iets nodig dat professioneel en eenvoudig te reguleren is. Een blockchain oplossing die transacties en gegevens eenvoudig en snel kan verwerken in welk volume ook. Voor nChain is dat overduidelijk BSV.

Plaats een reactie