Het voordeel van een hardware cryptocurrency wallet

Verreweg de meeste populaire digitale portemonnee is een ‘hardware wallet’. Dit komt door het feit dat het niet verbonden is met het wereldwijde web. In plaats daarvan gebruik je een apparaat die je middels een USB stick kunt aansluiten op je pc. In feite is het een kleine computer. Om toegang te krijgen tot je digitale portemonnee heb je wel een ‘private key’ nodig. Dit is een Engelstalige term voor ‘wachtwoord’ en moet je op een veilige plek bewaren.

Virussen, hackers, fraudeurs en andere criminelen zijn helaas actief op internet. Een hardware wallet kunnen ze gelukkig niet binnendringen, aangezien het niet online staat. Voor investeerders die over veel crypto beschikken is het daarom een veilige optie. Ze schaffen bijvoorbeeld een van deze zes bekende hardware wallets aan:
• Ledger Nano S
• Ledger Blue
• Keepkey Wallet
• Trezor T Wallet
• Digital Bitbox
• Opendime

Paper wallet gebruiken: een stappenplan

Zoals de naam al zegt wordt een digitale portemonnee die je papier bewaart een ‘paper wallet’ genoemd. Ook in dit geval sla je dus munten op zonder verbonden te zijn met internet. Evenals een hardware wallet is het dan ook een veilige optie wanneer je over veel crypto beschikt (of als je simpelweg geen enkel risico op hacken wil lopen). Gebruik voor het gebruik van een paper wallet het volgende stappenplan:

  1. Schakel internet uit. Alleen dan ben je volledig offline en veilig.
  2. Maak een adres aan.
  3. Print je digitale gegevens uit.
  4. Bewaar je digitale gegevens op een veilige plek, zoals een kluis.
  5. Log in je met wachtwoord. Als het goed is kun je nu munten sturen naar je crypto adres.
  6. Download een desktop cryptocurrency wallet om snel toegang te hebben tot je munten.

Plaats een reactie