Wat is mining?

Cryptocurrencies zijn nu het nieuwe goud en de roes ervoor, zoals dit jaar is waargenomen, doet denken aan de goudkoorts die in verschillende delen van de wereld door de geschiedenis heen is opgetekend. De industrie zet haar fenomenale stijging voort nu de wereld ontwaakt voor zowel haar potentieel voor het oplossen van problemen in de echte wereld als voor de pure aantrekkingskracht van gemakkelijke winst met hoge opbrengsten in korte periodes. Het verwerven van cryptocurrencies is voor velen een absolute prioriteit geworden terwijl ze proberen een deel van deze gevallen mammoet te verdelen. Voor velen lijkt het kopen van cryptocurrencies van meer dan $ 10.000 (in het geval van Bitcoin) per eenheid een no-go-gebied en als zodanig wenden ze zich tot de enige andere optie om ze te krijgen, namelijk mijnbouw.

Wat is mining en wat houdt het in?

Cryptocurrency-mining heeft twee facetten; de eerste kan worden gedefinieerd als de inzet van speciale computers, gekoppeld aan geavanceerde en gespecialiseerde hardware om enorme wiskundige problemen op te lossen, om nieuwe blokken op de blockchain te creëren met de kans om een ​​beloning te verdienen, namelijk de cryptocurrency.

Alle cryptocurrencies zijn gebaseerd op de revolutionaire Blockchain-technologie, een open grootboeksysteem voor het documenteren van transacties zoals ze plaatsvinden op een bepaald netwerk. Deze transacties moeten worden gecontroleerd en als echt worden doorgegeven door de gecombineerde consensus van de deelnemende computers op het genoemde netwerk en als zodanig is het proces van het zoeken naar nieuwe transacties die hun geldigheid controleren en ze vervolgens aan het grootboek toevoegen in ruil voor een vergoeding. tweede facet van cryptocurrency-mijnbouw.

Cryptocurrency-mining gebruikt een enorme hoeveelheid rekenkracht, wat zich vertaalt in grote elektriciteits- en hardwarekosten in extreme gevallen zoals Bitcoin. Het is ontworpen om moeilijk uit te voeren en vaak wordt het mijnbouwproces na verloop van tijd moeilijker, waardoor steeds krachtigere en energieverslindende gespecialiseerde hardware nodig is om de vruchten te plukken. Afgezien van het creëren van nieuwe blokken, dat is het doel van het eerste aspect van mijnbouw, is het enige doel van het tweede soort mijnbouwproces om de blockchain van de specifieke cryptocurrency onmogelijk te compromitteren, vanwege de gedecentraliseerde aard van de deelnemende computers die overal zijn verspreid. de wereld. Omdat er geen enkel storingspunt is, maakt het het voor niemand onmogelijk om de blockchain of namaaktransacties op hen af ​​te sluiten.