Bank of Thailand is nog niet klaar voor digitaal geld

De Bank of Thailand heeft extra tijd nodig om digitaal geld voor retailaankopen te lanceren.

Het hoofd van de Thaise monetaire autoriteit is van mening dat het ontwikkelen van een digitale valuta enkele jaren kan duren. Vanaf nu is de bank niet van plan om het snel vrij te geven omdat ze niet zeker zijn van de voordelen ervan.

De Thaise centrale bank doet onderzoek naar de risico’s van digitale valuta.
De Bank of Thailand moet een digitale versie van hun nationale fiat-valuta, de CBDC, verder ontwikkelen. De bank wil ervoor zorgen dat de nieuwe versie het financiële systeem van het land ten goede komt en tegelijkertijd het risico onder controle houdt.

Bangkok Post meldde dat verschillende centrale banken CBDC’s creëren in de hoop deze vrij te geven voor individueel gebruik. Volgens het rapport zijn deze bankbiljetten echter nog niet volledig geïmplementeerd vanwege het lange ontwikkelingsproces. De release van deze CBDC’s zal naar verwachting meer dan vijf jaar in beslag nemen en het huidige ontwikkelingsproces zal naar verwachting meer dan vijf jaar duren.

Bankfunctionarissen bespraken de voordelen en risico’s van de CBDC met een specifieke focus op hoe het leden van het publiek kan beïnvloeden. Naast Promptpay wordt de digitale valuta gezien als een potentieel voordeel voor zijn gebruikers. De gouverneur merkte echter op dat de CBDC nog niet door de centrale bank is onderzocht. Sethaputra legde verder uit dat een CBDC gunstig zou zijn voor iedereen en het financiële systeem zou veranderen.

Plaats een reactie