Gaat de bullrun in 2023 nu eindelijk beginnen?

Is de volgende Bitcoin-bullrun begonnen? Bitcoin heeft een dramatisch 2022 achter de rug, maar het nieuwe jaar is goed begonnen voor de grootste cryptocurrency op de markt. Voor de eerste paar maanden van 2023 is er een opslag van ongeveer 70% in de boeken. Dit lijkt de eerste stap naar een nieuwe bullmarkt, maar kunnen we ook zeggen dat we in een nieuwe bullmarkt zitten?

Is de bullmarkt begonnen?

Het is moeilijk te zeggen of er echt een nieuwe bullmarkt is begonnen. In principe begint het er steeds meer op te lijken, maar Bitcoin doet soms behoorlijk onverwachte dingen. Een goede manier om te bepalen waar Bitcoin zich in de markt bevindt, is on-chain analyse. Zeker als je goed kijkt naar langetermijntrends.
Het reële plafond is in de loop der jaren een belangrijk steunpunt gebleken voor de prijzen tijdens bearmarkten. Vaak zien we dat Bitcoin deze lijn verliest aan de onderkant van een bearmarkt, om vervolgens na de eerste nieuwe uitbraak een bullmarkt te starten. Als je dit eenmaal ziet, is het moeilijk te ontkennen dat Bitcoin in theorie een beter besparingsinstrument is dan de euro. Toegegeven, Bitcoin kan volatiel zijn, maar op de lange termijn is het tot nu toe geprijsd in euro’s en dollars. De toekomst voorspellen is moeilijk, maar in het huidige financiële systeem lijkt het onwaarschijnlijk dat die trend zal keren.
Dit is natuurlijk slechts een indicatie, het is te weinig om met zekerheid te spreken, maar voor de prijs is het zeker een kansrijke ontwikkeling.

Plaats een reactie